South Park: Bigger, Longer & Uncut

Titel: South Park: Bigger, Longer & Uncut

Regi: Trey Parker
År: 1999
Jag postade precis en recension av underbara Team America: World Police. Det fick mig osökt att tänka på South Park-filmen, en film som jag vet att jag inte gillade alls. Jag fick för mig att jag hade skrivit en riktig recension av South Park-filmen men det visade sig bara vara ett gnälligt omdöme som totades ihop i januari 2004.

Jag har inte sett tv-serien och jag vet inte om det gör att jag uppskattar filmen mer eller mindre, men faktum är att jag tyckte det här var riktigt dåligt. Jag tror inte jag skrattar en enda gång faktiskt. Ok, eftersom jag inte sett serien när den gick på tv så känner jag inte till figurerna och kan därmed inte skratta igenkännande, men jag vet inte… Jag tyckte detta var jobbigt bara. Det känns som om filmen slår in öppna dörrar. Kanske amerikanerna tycker det här är häftigt, jag vet inte. Men för mig blev det bara för mycket. Det blev övertydligt, helt utan finess tyckte jag. Snudd på bottenbetyg.

2-/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to South Park: Bigger, Longer & Uncut

 1. Voldo says:

  Jag fullkomligt älskar serien, men filmen är inte någon jättehöjdare. Det bästa är nog denna dialog som är smått legendarisk:Kyle: Shut up, fatboy!Cartman: Don't call me fat, you fucking Jew!Mr. Garrison: Eric, did you just say the F-word?Cartman: Jew?Kyle: No, he's talking about "fuck". You can't say "fuck" in school, you fucking fat ass!Mr. Garrison: Kyle!Cartman: Why the fuck not?Mr. Garrison: Eric!Stan: Dude, you just said "fuck" again!Mr. Garrison: Stanley!Kenny: Fuck!Mr. Garrison: Kenny!Cartman: What's the big deal? It doesn't hurt anybody. Fuck-fuckety-fuck-fuck-fuck.Mr. Garrison: How would you like to go see the school counselor?Cartman: How would you like to suck my balls?Mr. Garrison: What did you say?Cartman: I'm sorry, I'm sorry. Actually, what I said was… HOW WOULD YOU LIKE TO SUCK MY BALLS, MR. GARRISON?Stan: Holy shit, dude.

 2. f i f f i says:

  När jag såg att du recenserat denna tänkte jag "men….han gillar ju inte den här filmen…" och nej, det gjorde du ju inte men du hade i alla fall inte sett om den för att skriva texten och det var ju bra ;D

 3. Sofia says:

  Voldos utmärkta exempel är ett av flera på varför den här filmen är fantastiskt underhållande 🙂 Kan till viss del hålla med om de öppna dörrarna men det är dörrar vars trösklar vanligtvis inte brukar beträdas.

 4. Jojjenito says:

  Voldo: Mm, mja, nja, ja, ja, nej, så rolig tyckte nog inte den var. Är förmodligen roligare i sitt rätta sammanhang.fiffi: Haha, nej, det blir nog ingen omtitt även om det ju kan vara intressant att se om man håller med sig själv. ;)Sofia: Jo, du har nog en poäng, det är nog ganska obeträdda trösklar, i alla fall för amerikanerna. Men som film var det tydligen inget som passade mig. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: