Hardware


Titel: Hardware (M.A.R.K. 13)
Regi: Richard Stanley
År: 1990
IMDb
| Filmtipset

Haha, oj vad dåligt detta var. Jag vet egentligen inte varför den här filmen inte får en etta. Förmodligen beror det på temat och miljöerna i filmen: miljöförstöring, krig, robotar, cyberpunk. Jag gillar ofta postapokalyptiska filmer. Men här är det mycket som är dåligt. Musiken är usel och fantastiskt överanvänd och dessutom är det så dåligt mixat att dialogen knappt hörs. Manuset är uselt. Filmen saggar sig fram mellan överdrivna, skrattretande scener som är fullständigt ointressanta. Det enda positiva med filmen är att den ibland är oförutsägbar. Tyvärr oftast oförutsägbart dålig. Det enda som överraskade mig positivt var en bisarr scen när en tjej blev slickad i ansiktet av en lönnfet snubbe (ni som sett filmen vet vad jag menar; visst kom den grejen som en överraskning?). Jag ber om ursäkt för den undermåliga recensionen men det var så här mycket jag lyckades få ihop om den här soppan.

2-/5

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

6 Responses to Hardware

 1. filmitch says:

  Det är ganska ofta tjejer blir slickade i ansiktet av obehagliga typer. T.ex Kill Bill, The Relic m.m Undrar varför 😉

 2. Jojjenito says:

  filmitch: He, har inte tänkt på det. Det kan stämma. Och frågan är varför jag gillade den scenen. ;)Handlar väl om att ett sätt att förnedra, hota, visa makt, antar jag. Men just i Hardware var det bara en vrickad sekvens som kom in från vänster.

 3. Sofia says:

  Alien icke att förglömma. Bör ju ändå vara genusrelaterat på något sätt också eftersom monster/obehagliga typer aldrig dominerar/förnedrar/visar makt över män genom att slicka/sniffa på dem. Vad jag kan komma på just nu i alla fall…

 4. Jojjenito says:

  Sofia: Alien? Vad tänker du på då? I trean där modermonstret sniffar på Ripley utan att göra nåt? Eller ettan där John Hurt blir ordentligt slickad när han tittar för länge på ett ägg?Män som blir slickade: Kom att tänka på den tecknade julfilmen om tjuren Ferdinand där matadoren blir rejält uppslickad. Fast i det fallet var det ju inte en maktdemonstration. 😉

 5. Sofia says:

  Nä, det var därför jag skrev "slicka/sniffa" ovan (har Alien ens en tunga?). Jag vet väl inte riktigt om jag skulle kalla det som händer John Hurt för att blir "slickad" 😉 Och Ferdinand-exemplet får mig nog inte att kasta genusteorin överbord riktigt ännu 😉

 6. Jojjenito says:

  Sofia: Jo, förstod nästan det. Alien tunga? Jo, den har ju en stavliknande sak med en sorts extra mun på längst fram som skulle kunna kallas tunga. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: