Parliament-Funkadelic: Shit! Goddamn! Get off your ass and jam!

Jag kände att det var dags för lite P-Funk igen så därför kommer här ytterligare en YouTube-spellista. Precis som min förra spellista så är det en konsert som spelades in i Houston som ni får njuta av. Den här gången, från 1978, utan P-Funks bäste sångare Glen Goins. Men svänget består. Om ni gillar gitarrlåtar, kolla in klipp 3 (Cosmic Slop) och klipp 4 (Maggot Brain). Notera även George Clintons skidglasögon. De syns exempelvis bra i supersvänglåten Flash Light (klipp 8 och 9). Kan Stenmark ha varit inspiration här? En annan sak att titta på om ni inte har sett det förut är ju landningen av Moderskeppet och Dr Funkensteins ankomst till Jorden, vilket äger rum i klipp 7 (Swing Down). Jag tror jag även kan klämma in en liten filmreferens här då jag i slutet av Swing Down tycker mig känna igen melodin som spelas av utomjordingarna i Närkontakt av tredje graden!

PS. Titeln på inlägget är ifrån en chant som alltid sjungs (oftast med publikmedverkan) på P-Funk-konserter som kommer ifrån låten Get Off Your Ass And Jam; en låt med ett grymt sväng.

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: