Frost/Nixon (2008)

Frost vs NixonInnan jag skulle se Frost/Nixon hade jag inte riktigt koll på vem som var filmens regissör. När så förtexterna presenterade en viss Ron Howard så blev jag direkt orolig och nästan per automatik uttråkad. Howard är en i mina ögon blek och totalt ospännande regissör. Skulle jag få ytterligare vatten på min hatkvarn i och med denna film om det mentala och verbala spelet mellan programvärden David Frost och ex-presidenten Richard Nixon? Ja, men se på fan! Karln kan ju göra film. Frank Langella är mycket bra som Nixon. Han kör med en del manér men jag köper honom. Michael Sheen gör en slemmig Frost som jag inte blir riktigt klok på. Är han seriös eller vill han bara bli kändis? En retorisk fråga möjligen. Ron Howards bästa film om du frågar mig.

betyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helbetyg_helsep

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

10 Responses to Frost/Nixon (2008)

  1. filmitch says:

    Bra film där man lyckas med att göra en till synes simpel intervju spännande. Frågan är vem som är den bäste Nixon. Sir Anthony eller Langella svårt val….

    • Jojjenito says:

      Jag har inte sett Sir Anthonys version så you’ll be the judge of that. Fast Hopkins var i alla fall INTE bra som Hitchcock, vad det nu har med saken att göra. 😉

  2. Ron Howard som skådespelare skulle jag hålla med dig – inte bra. Men som regissör har han gjort gott om bra filmer för att jag ska bli nyfiken på vad han har att bjuda på.

    Ser att jag sett hela 15 filmer av honom. Av dem har fem fått någon slags fyra i betyg, inte illa. Dessa är:

    Parenthood (1989)
    Apollo 13 (1995)
    A Beautiful Mind (2001)
    Frost/Nixon (2008)
    Rush (2013)

    Men det är inte bara bra filmer man sett av honom.

    • Jojjenito says:

      Jag har bara betygsatt sex filmer av honom på Filmtipset men jag har sett några fler utöver det. Ingen har bättre betyg än 3/5 (222233 är fördelningen). Jag tycker han är en habil regissör. Inte usel men tråkig och jag blir aldrig blown away.

      Kul för dig att du gillar honom bättre. 😉

  3. Steffo says:

    Vafalls!?!? Ge sig på überstabile Howard!? Vet hut!
    Och visst är den här rullen bra!? En av hans bättre! (och det finns ju så MÅNGA!) 😉

  4. Sofia says:

    Minns också den här som riktigt bra, särskilt för att vara en BOATS. Föredrar helt klart Langella före Hopkins

    • Jojjenito says:

      En bra BOATS växer inte på träd. Hmm, ja, jag kan tänka mig att Slangbella funkar bättre än Hopkins. Sir Anthony har en så speciell stil att det blir konstigt när han ska vara nån annan, som t ex när han försökte sig på Hitchcock.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.