The Place Beyond the Pines (2013)

RyanDirekt efter att jag hade sett The Place Beyond the Pines så var den definitivt på min topp-10-lista över förra årets bästa filmer. När jag, förhoppningsvis ganska snart, sammanfattar året så tror jag den kommer att vara kvar där. Filmen är en episk treaktare där vi först träffar allas vårt gosedjur Ryan Gosling som spelar en motorcykelåkande cirkusartist som lockas in i kriminell verksamhet. Filmen andra akt zoomar in på en polis spelad av Bradley Cooper och slutakten fokuserar på Goslings och Coopers barn och utspelas ett antal år senare. Många tycker att filmen tappar i slutakten men jag tycker den snyggt knyter ihop säcken och filmen bra. Filmen är en skådespelarnas film och förutom Gosling gör Eva Mendes en strålande insats. Me like.

betyg_hel betyg_hel betyg_hel betyg_hel betyg_tom

Om Jojjenito
And all that is good is nasty

4 Responses to The Place Beyond the Pines (2013)

 1. Jag gillade också denna. Glad att jag gick och såg den på bio när den fortfarande gick. Gillade ju regissörens tidigare film Blue Valentine mycket, så det kändes som ett självklart val.

  Filmen platsar givetvis på min topp tio (högt också), fast över 2012 års bästa filmer.

  • Jojjenito says:

   Ja, jag såg den också på bio. Jag har inte sett Blue Valentine vilket jag kanske borde. För mig är det en 2013-film och vi får se om den hamnar på topp-tio-listan. Kan hända men det blir på den nedre halvan i såna fall.

   • Eftersom 2013 var ett starkare filmår än 2012 kan jag förstå om den hamnar lite längre ner. Då jag går efter IMDb-året så är det 2012 för mig (Torontos filmfestival har många premiärer). Men när det gäller vilka som är tillgängliga för Oscarsnomineringar så är det annat som gäller när jag gör listor.

    Visste inte att du inte hade sett Blue Valentine än. Gör det! 🙂 Det årets bästa film i mitt tycke.

    • Jojjenito says:

     Ja, haha, det här med vilket år en film är ifrån en soppa. Kanske enklast att köra som du gör, men det kan kännas fel ibland.

     Mm, kanske tar och kollar in Blue Valentine. Det årets bästa film är ju high praise. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: